BLOGS & RECEPTEN

blog

De reis van een avocado

Een avocado legt een lange reis af voordat hij op jouw bord ligt. In deze blog nemen we je mee in de volledige reis die avocado’s
Een avocado legt een lange reis af voordat hij op jouw bord ligt. In deze blog nemen we je mee in de volledige reis die avocado’s van Your Avojoy doorlopen. Van het moment dat ze worden geteeld tot ze we bij jou aan de deur staan.

Groeien
Avocado’s houden van tropische temperaturen, vandaar dat ze het best groeien in zonnige klimaten. Avocadobomen kunnen wel 3-4 meter hoog worden! Onze avocado’s worden geteeld in onder ander Zuid-Afrika, Peru, Chili en Colombia, maar wij importeren ook uit landen als Spanje, Mexico, Kenia, Tanzania en Marokko.

Oogsten en testen
Na de oogst worden de avocado’s uitvoerig getest op de hoogte van het oliegehalte. Hoe hoger deze is, hoe lekkerder de avocado. Wanneer ze het juiste oliegehalte hebben bereikt zijn ze klaar voor vertrek.

Reizen
De avocado’s zijn gemiddeld drie weken onderweg tot ze in de Rotterdamse haven aankomen. Tijdens de reis worden ze gekoeld op een temperatuur van ongeveer vijf graden Celsius. Dit zorgt voor een verlenging van de levenscyclus en stopt het rijpingsproces.

Aankomst
Bij aankomst worden de avocado’s naar onze loods getransporteerd. Daar worden ze individueel gecheckt door onze eigen kwaliteit controleurs. Dit wordt met uiterste precisie gedaan. We maken foto’s van elke avocado en verzamelen deze in een rapport. Zo gaan alleen de allerbeste avocado’s richting de rijping!

De rijping
Bij binnenkomst van de rijping worden de avocado’s gekeurd op interne -en externe gebreken. Op basis daarvan worden de avocado’s in de juiste rijpingscel gelegd. Met de juiste temperatuur, luchtvochtigheid en wind wordt daar het klimaat van het land van herkomst nagebootst. Na 2 tot 5 dagen zijn de avocado’s gerijpt en worden ze overgebracht naar een andere koelcel. Daar sorteren we de avocado’s met de hand op druk en kleur. Vanuit onze loodsen in de Lier, Amsterdam en IJsselmuiden worden de avocado’s vervolgens bezorgd bij jou!

Because we know what's good