BLOGS & RECEPTEN

blog

Knallend het jaar in met avocado's

Tijd voor goede voornemens! Vaker naar de sportschool, gezonder eten en positief in het leven staan. Wat gaat je daarbij helpen? Eet avocado’s! Geloof het of niet, maar dit groene energiebommetje gaat jou helpen om je doelen te

Je hebt je tonnetje rond gegeten tijdens de kerstdagen, tijdens oudjaarsdag is er een flinke borrel in gegaan en op nieuwjaarsdag ben je niet verder gekomen dan de bank. Tijd voor goede voornemens! Vaker naar de sportschool, gezonder eten en positief in het leven staan. Wat gaat je daarbij helpen? Eet avocado’s! Geloof het of niet, maar dit groene energiebommetje gaat jou helpen om je doelen te behalen. Hieronder geven we je vijf redenen om vandaag nog een doos avocado’s te bestellen.

#1 Avocado is een natuurlijke vetverbrander

Avocado’s worden, ondanks hun gezonde reputatie, vaak gemeden in afslankprogramma’s. Dit komt omdat hij nogal calorierijk is. In één avocado zitten gemiddeld tussen de 200 en 250 calorieën. Dit is veel meer dan andere fruitsoorten. Niet echt passend in een caloriearm dieet zou je denken?! Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar dan moet je juist wel avocado’s eten. Er zitten veel calorieën en vetten in, maar dit zijn goede vetten die niet dik maken, maar juist vet verbranden. Daarnaast stimuleren deze vetten de spieropbouw. Dus niet alleen een aanrader als je op je voeding let, maar ook voor het sporten.

#2 Vitaminepil, eat your heart out!

Waarschijnlijk slik je weleens vitaminepillen om je weerstand op peil te houden. Maar wist je dat deze stofjes ook allemaal uit een avocado te halen zijn? Avocado’s zitten namelijk vol vitamines, zoals vitamine B, K en E. Vitamine B en K zorgen voor een goede stofwisseling en een gezonde huid. Vitamine K speelt een belangrijke rol bij het groeien van de botten en vitamine E zorgt voor de aanmaak van rode bloedcellen en het in standhouden van spier -en ander weefsel.

#3 Avocado is rijk aan vezels

Last van verstopte darmen? Eet een avocado of twee. De vrucht is rijk aan vezels, zowel onoplosbare als oplosbare vezels. Deze combinatie vind je niet vaak in voedingsmiddelen. De onoplosbare vezels zorgen voor een goede stoelgang en de oplosbare vezels geven je een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel naar de snoep pot grijpt ;)

#4 Avocado zorgt voor een betere opname van voedingsstoffen

De avocado zit niet alleen boordevol voedingsstoffen, maar zorgt er ook voor dat je andere voedingsstoffen beter kunt opnemen. Eet je bijvoorbeeld een salade met avocado, dan zorgt de groene vrucht ervoor dat je lichaam ook eenvoudiger de andere voedingstoffen kan opnemen.

#5 Avocado maakt je gelukkig

Door het eten van avocado zal je je niet alleen lichamelijk beter voelen, maar zit je ook geestelijk beter in je vel zitten. Avocado stimuleert namelijk de aanmaak van dopamine in de hersenen. Dit hormoon wordt ook wel het gelukshormoon genoemd omdat het je blijer maakt! Daarom zeggen wij ook Your Avojoy!

Because we know what's good