BLOGS & RECEPTEN

Avotoast met geroosterde kikkererwten

4 personen
10-15 minuten + 25 in de oven

Ingrediƫnten

  • 1 blik kikkererwten
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaadpoeder
  • 2 el zonnebloemolie
  • Versgemalen peper en zout
  • 4 sneetjes brood
  • 2 Your Avojoy avocado's
  • Sap van een halve limoen
  • Kiemen ter garnering

Benodigdheden
keukenpapier, bakplaat, bakpapier, snijplank en mes

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Meng in een mengkom met de paprikapoeder, komijnzaadpoeder, zonnebloemolie, peper en zout. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel hier de kikkererwten over. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven en schep regelmatig om.
3.Halveer ondertussen de avocado's, haal de pit eruit en snijd blokjes in de schil. Schep met een lepel de blokjes in een mengkom. Meng dit allemaal met een snuf zout en het sap van de limoen in de mengkom met een vork tot een glad mengsel. Toast eventueel de sneetjes brood in de pan of in een broodrooster.
4. Haal de kikkererwten uit de oven. Besmeer het brood met het avocadomengsel, verdeel hier de kikkererwten over en garneer met kiemen.

Because we know what's good