BLOGS & RECEPTEN

Garnalen ceviche met avocado en zoete aardappel
4 personen
15 minuten
Ingrediƫnten
snijplank en mes
Bereidingswijze
1. Maak de garnalen schoon en doe ze in een diepe schaal.
2. Snijd de koriander fijn, de rode peper in ringen en pers het sap uit de limoenen. Meng de koriander, rode peper, limoen sap, geperste knoflook en geraspte gember met de garnalen. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Laat dit staan.
3. Pel ondertussen de gekookte zoete aardappel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de avocado's, ontdoe van de pit en schep met een lepel het vruchtvlees op een plank. Snijd ook in blokjes. Snijd de rode ui in dunne ringen.
4. Verdeel het garnalen mengsel over de bordjes, garneer met de zoete aardappelblokjes, avocado blokjes, rode ui en chili olie.
15 minuten
Ingrediƫnten
- 300 g garnalen
- 5 g verse koriander
- 1 rode peper
- 4 limoenen
- 1 knoflookteen, geperst
- 3 cm gember, geraspt
- versgemalen peper en zout
- 1 gekookte zoete aardappel
- 1 Your Avojoy avocado
- 1 rode ui
- chili olie
snijplank en mes
Bereidingswijze
1. Maak de garnalen schoon en doe ze in een diepe schaal.
2. Snijd de koriander fijn, de rode peper in ringen en pers het sap uit de limoenen. Meng de koriander, rode peper, limoen sap, geperste knoflook en geraspte gember met de garnalen. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Laat dit staan.
3. Pel ondertussen de gekookte zoete aardappel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de avocado's, ontdoe van de pit en schep met een lepel het vruchtvlees op een plank. Snijd ook in blokjes. Snijd de rode ui in dunne ringen.
4. Verdeel het garnalen mengsel over de bordjes, garneer met de zoete aardappelblokjes, avocado blokjes, rode ui en chili olie.

