Gepofte zoete aardappel met feta en avocado – YourAvojoy

BLOGS & RECEPTEN

Lunch

Gepofte zoete aardappel met feta en avocado

4 personen 
15 minuten + 20-50 min oventijd 

Ingrediënten 

  • 4 zoete aardappelen  
  • zonnebloemolie
  • 2 Your Avojoy avocado's 
  • 200 g feta 
  • 2 bosuien 
  • versgemalen peper en zout 
  • gemalen chili peper 
Benodigdheden 
snijplank en mes, aluminiumfolie, oven 

Bereidingswijze 
1. Verwarm de oven voor op 190 graden. 
2. Was de zoete aardappels en wrijf ze in met zonnebloemolie. Verpak in aluminiumfolie en leg ze in de oven op een bakplaat of op een rek. 

3. De zoete aardappels hebben ongeveer 20 tot 50 minuten nodig om gaar te worden. Check daarom na 20 minuten hoe gaar ze zijn door een satéprikker door het aluminiumfolie heen te prikken. Als je er makkelijk doorheen glijdt zijn ze gaar. 
4. Halveer de avocado's en haal de pit eruit. Schep het vruchtvlees in een bakje en prak fijn. Kruimel de feta en snijd de bosui in ringen. 
5. Haal de zoete aardappel uit de oven als ze gaar zijn. Maak het folie voorzichtig open. Halveer de zoete aardappels en garneer met het avocadoprakje, gekruimelde feta, bosui, gemalen chili peper, versgemalen peper en zout.