BLOGS & RECEPTEN
Klassieke caesar salade met avocado
4 personen
15 minuten
Ingrediƫnten
snijplank en mes, staafmixer, maatbeker, koekenpan
Bereidingswijze
1. Snijd en was de romeinse sla. Verdeel over een grote schaal.
2. Kook de eieren. Snijd voor de croutons ondertussen het stokbrood in cubes. Meng met zonnebloemolie, peper en zout. Bak krokant in een droge koekenpan.
3. Halveer de avocado's, ontdoe van de pit en schep met een lepel het vruchtvlees op een plank. Snijd in plakjes en verdeel over de romeinse sla.
4. Giet de eieren af, pel en halveer. Verdeel de halve eieren met de croutons en de Parmezaanse kaas ook over de sla.
5. Doe 2 el zonnebloemolie, de ansjovisfilets, sap van een halve citroen, de mayonaise, knfolookteen, versgemalen peper en zout en de Parmezaanse kaas in een maatbeker. Meng fijn met een staafmixer. Serveer de dressing bij de caesar salade.
15 minuten
Ingrediƫnten
- 1 krop romeinse sla
- 3 eieren
- een half (oud)stokbrood
- versgemalen peper en zout
- zonnebloemolie
- 2 Your Avojoy avocado's
- sap van een halve citroen
- 3 ansjovisfilets
- 2 el mayonaise
- 1 knoflookteen
- 2 el Parmezaanse kaas + extra voor de garnering
snijplank en mes, staafmixer, maatbeker, koekenpan
Bereidingswijze
1. Snijd en was de romeinse sla. Verdeel over een grote schaal.
2. Kook de eieren. Snijd voor de croutons ondertussen het stokbrood in cubes. Meng met zonnebloemolie, peper en zout. Bak krokant in een droge koekenpan.
3. Halveer de avocado's, ontdoe van de pit en schep met een lepel het vruchtvlees op een plank. Snijd in plakjes en verdeel over de romeinse sla.
4. Giet de eieren af, pel en halveer. Verdeel de halve eieren met de croutons en de Parmezaanse kaas ook over de sla.
5. Doe 2 el zonnebloemolie, de ansjovisfilets, sap van een halve citroen, de mayonaise, knfolookteen, versgemalen peper en zout en de Parmezaanse kaas in een maatbeker. Meng fijn met een staafmixer. Serveer de dressing bij de caesar salade.