BLOGS & RECEPTEN

Luchtige avocado cake

4 personen
15-20 minuten + een uur oventijd

Ingrediƫnten
  • 2 avocado's
  • 1 limoen
  • 220 g boter (op kamertemperatuur)
  • 200 g kristalsuiker
  • 1/2 tl zout
  • 4 eieren
  • 400 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder (8 g)
  • 100 ml melk
  • 125 g poedersuiker
  • 4 el pistachenoten, grof gehakt

Benodigdheden
mengbeker en staafmixer, mengkom, mixer, cakevorm

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Vet de bakvorm in. Halveer de avocado's, ontpit en haal het vruchtvlees eruit met een lepel. Pureer in de mengbeker met de staafmixer tot een gladde massa.
3. Doe de avocadopuree in de mengkom met het sap en het rasp van de limoen, de boter in blokjes, kristalsuiker, zout, eieren, bloem, bakpoeder en 50 ml melk. Meng tot een glad beslag met de mixer.
4. Giet het beslag in de cakevorm en bak in ongeveer 60 minuten in het midden van de oven.
5. Laat de cake na het bakken afkoelen en maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker met een snuf zout en de overige 50 ml melk te mengen met een garde. Verdeel het glazuur met de gehakte pistachenoten over de cake.

Because we know what's good