BLOGS & RECEPTEN

Plaattaart met zalm en avocado

4 personen
10-15 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediƫnten
  • 1 rol vers bladerdeeg of flammkuchendeeg
  • 250 ml creme fraiche
  • 2 eieren
  • Versgemalen peper en zout
  • 2 Your Avojoy avocado's
  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 100 g gerookte zalm
  • 50 g verse rucola
Benodigdheden
snijplank en mes, bakplaat, bakpapier

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Bekleed de bakplaat met bakpapier en rol hier het bladerdeeg of flammkuchendeeg over uit. Meng de creme fraiche met eieren, versgemalen peper en zout in een kommetje met een vork. Verdeel het mengsel over de plaattaart. Schuif in de oven en bak ongeveer 20 minuten.
3. Snijd de avocado's open, ontdoe van de pit. Snijd plakjes in de schil en haal de plakjes er met een lepel uit. Pel de rode ui en snijd dunne halve ringen.
4. Haal de plaattaart uit de oven. Laat ongeveer 5 minuten afkoelen zodat de plaattaart lauwwarm is. Beleg met de avocado plakjes, gerookte zalm, rode uien ringen en verse rucola. Serveer direct.

Because we know what's good