BLOGS & RECEPTEN
Poké bowl met avocado en zalm
4 personen
20-25 minuten
Ingrediënten
snijplank en mes, pan
Bereidingswijze
1. Kook de zilvervliesrijst of quinoa zoals op de verpakking vermeld staat.
2. Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 1,5 x 1,5 cm. Rasp de gember, snijd de bosui fijn. Breng de zalm op smaak met de gember, bosui en sojasaus.
3. Verdeel de zilvervliesrijst of quinoa nadat deze gekookt en afgekoeld is over 4 bakjes. Verdeel de edamame bonen, de zeewiersalade en de zalmblokjes over de bakjes. Meng de mayonaise met de sriracha en verdeel dit ook over de bakjes.
4. Halveer de avocado's en ontpit. Snijd met een mes plakjes in de schil. Verdeel over elk bakje een halve avocado in plakjes. Maak de 'bowls' helemaal af met jouw favoriete toppings. Denk aan zoet zure komkommer, viseitjes, furikake, watercress, sesamzaadjes, nori snippers of wasabi mayonaise.
20-25 minuten
Ingrediënten
- 150 g zilvervliesrijst of quinoa
- 200 g verse zalm, in blokjes
- 2 cm geraspte gember
- 2 stengels bosui
- 4 el sojasaus
- 100 g edamame bonen
- 100 g zeewiersalade
- 2 Your Avojoy avocado's
- 4 el mayonaise
- 2 el sriracha
- toppings naar keuze
snijplank en mes, pan
Bereidingswijze
1. Kook de zilvervliesrijst of quinoa zoals op de verpakking vermeld staat.
2. Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 1,5 x 1,5 cm. Rasp de gember, snijd de bosui fijn. Breng de zalm op smaak met de gember, bosui en sojasaus.
3. Verdeel de zilvervliesrijst of quinoa nadat deze gekookt en afgekoeld is over 4 bakjes. Verdeel de edamame bonen, de zeewiersalade en de zalmblokjes over de bakjes. Meng de mayonaise met de sriracha en verdeel dit ook over de bakjes.
4. Halveer de avocado's en ontpit. Snijd met een mes plakjes in de schil. Verdeel over elk bakje een halve avocado in plakjes. Maak de 'bowls' helemaal af met jouw favoriete toppings. Denk aan zoet zure komkommer, viseitjes, furikake, watercress, sesamzaadjes, nori snippers of wasabi mayonaise.