BLOGS & RECEPTEN

Salade met avocado, gerookte kip en mango

2 personen
10 minuten

Ingrediƫnten
  • 100 g rucola
  • een handje pijnboompitten
  • 1 Your Avojoy avocado
  • 1 mango
  • 100 g gerookte kipfilet
  • versgemalen peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamico crema
    Benodigdheden
    snijplank en mes

    Bereidingswijze
    1. Verdeel de rucola over een schaal.
    2. Rooster de pijnboompitten ongeveer 3 minuten in een hete koekenpan. Pas op, pijnboompitjes verbranden snel! Blijf hier daarom bij staan en schud regelmatig om.
    3. Halveer de avocado, haal de pit eruit en snijd partjes in de schil met een mes. Haal de blokjes uit de schil met een lepel. Snijd de mango langs weerszijden van de pit in helften. Snijd hiervan blokjes in de de schil en schel er uit met een lepel.
    4. Verdeel de avocado en mango blokjes over de rucola.
    5. Snijd de gerookte kipfilet in stukjes en verdeel ook deze over de sla.
    6. Besprenkel de salade met de olijfolie en balsamico crema. Breng op smaak met peper en zout. Maak de salade af met de geroosterde pijnboompitten.

    Because we know what's good