BLOGS & RECEPTEN

Summer rolls met avocado en rode kool

4 personen
15-20 minuten

Ingrediƫnten
  • een halve komkommer
  • 1 winterpeen
  • een kwart rode kool
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sriracha
  • 1 Your Avojoy avocado
  • 100 g rijstnoedels
  • 8 vellen rijstpapier
  • 50 g geroosterde pinda's + extra voor garnering
Benodigdheden
snijplank en mes, diep bord

Bereidingswijze
1. Vul een diep bord met water. Snijd de komkommer, winterpeen en rode kool in reepjes. Halveer de avocado, ontdoe van de pit en snijd plakjes in de schil. Haal de plakjes er uit met een lepel. Kook de rijstnoedels zoals vermeld staat op de verpakking.
2. Meng de rode kool met de sojasaus en de sriracha in een kom.
3. Week een vel rijstpapier in het bord met water voor ongeveer 4 seconden. Leg op een snijplank of bord en 'beleg' met de komkommer, winterpeen, avocado en rode kool.
4. Vouw eerst de zijkanten naar binnen en rol vervolgens op als een loempia. Hak de pinda's fijn. Garneer de summer rolls met de pinda's en serveer meteen.

Tip: Wil je de summer rolls bewaren? Leg er bakpapier tussen zodat ze niet aan elkaar plakken.

Because we know what's good