Benodigdheden mengbeker, staafmixer, snijplank en mes, ovenschaal
Bereidingswijze 1. Verwarm de oven op 175 graden. 2. Smeer de portobello's in met olijfolie, peper en zout. Leg in een ovenschaal en bak 40 minuten in de voor verwarmde oven. Keer halverwege. 3. Maak ondertussen de chimichurri. Halveer de avocado's, ontpit en schep met een lepel het vruchtvlees in de mengbeker. Pel de knoflook en halveer de limoen. Voeg knoflook, peterselie, koriander, limoensap, gedroogde oregano, peper, zout en een scheut olijfolie toe aan de avocado. Pureer tot een gladde saus met de staafmixer. 4. Haal de portobello's uit de oven. Snijd in plakjes, verdeel over een schaal en verdeel hier de avocado chimichurri over. Snijd de rode peper in stukjes en verdeel over het gerecht. Serveer eventueel met aardappelpuree of gebakken aardappeltjes en een frisse salade.