BLOGS & RECEPTEN

Zalmtartaar met avocado waaier

2 personen
10-15 minuten

Ingrediƫnten

  • 2 verse zalmmoten
  • 1 knoflookteen, fijn gesneden
  • 3 cm gember, geraspt
  • 2 bosuitjes, in ringen gesneden
  • 2 Your Avojoy avocado's
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
Benodigdheden
keukenpapier, snijplank en mes, steekring

Bereidingswijze
1. Dep de zalmmoten droog met keukenpapier. Snijd ze in blokjes van ongeveer een centimeter bij een centimeter.
2. Meng de zalmblokjes in een mengkom met de knoflook, gember, bosui (bewaar wat voor de garnering) en 1 el sojasaus.
3. Pak een steekring en verdeel de helft van het zalm mengsel in de ring, druk aan en verwijder de ring. Gebruik een lepel om een mooi rondje te vormen wanneer je geen steekring in huis hebt.
4. Halveer dan de avocado's, haal de pit eruit en snijd dunne plakjes in de schil. Schep met een lepel de plakjes op een snijplank. Doe dit ook met de andere helft en leg de waaiers schuin over elkaar. Gebruik de steekring om de waaiers uit te steken. Doe dit ook met de andere avocado op het volgende bordje.
5. Garneer met sesamolie, de overige bosui en sojasaus.

Because we know what's good