BLOGS & RECEPTEN

blog

Avocado's bewaren

We krijgen vaak de vraag 'hoe bewaar je een avocado het best'?! Hierbij onze uitleg en handige tips.

Wanneer je de lekkerste avocado's van Nederland ontvangen hebt, dan wil je ze natuurlijk ook goed kunnen bewaren! We krijgen vaak de vraag 'hoe bewaar je een avocado het best'?! Hierbij onze uitleg en handige tips.

Enjoy Now
De Your Avojoy Enjoy Now avocado's zijn om direct te eten. Deze avocado's zijn eetrijp. Je hoeft ze natuurlijk niet te bewaren maar we kunnen ons voorstellen dat je ze niet meteen allemaal opeet, hoe verleidelijk dat ook is! Tijdens het rijpingsproces worden onze avocado's op hoge temperaturen van 20 t/m 22 graden gerijpt. Op deze hoge temperaturen rijpen de avocado's vanzelf door waardoor ze op een gegeven moment eetrijp zijn. Your Avojoy weet precies wanneer de avocado's perfect eetrijp zijn en op dat moment worden ze direct naar jouw huis verstuurd. Als je de avocado's langer wilt bewaren, dan dien je deze in de koelkast te houden en dan kunnen ze tot wel 4 dagen goed blijven. Echter, als je ze op de fruitschaal bewaard, dan blijven ze minder lang houdbaar omdat de avocado's bij hogere temperaturen dan 4-6 graden vanzelf door rijpen.

Enjoy Later
De Your Avojoy Enjoy Later avocado's zijn, de naam zegt het al, om later te eten. Dit is handig voor als je bijvoorbeeld al weet wanneer je een avocado recept gaat maken of als je vaak avocado's eet. Bewaar de Enjoy Later avocado's in de koelkast als je ze na ongeveer 7 dagen wilt eten. Als je ze sneller wilt eten dan dien je ze buiten de koelkast te bewaren omdat de kamertemperatuur het rijpingsproces bevorderd.

Opengesneden
Stel dat je je avocado door de helft hebt gesneden en je de andere helft de volgende dag wilt eten. Hoe kan je de halve avocado dan het beste bewaren? Een tip van onze founder Carel:,,Sprenkel een klein beetje limoen of citroensap op de halve avocado, laat de pit in de helft die je wilt bewaren, verpak hem in plastic en bewaar in de koelkast.''

Avocado invriezen
Het kan erg handig zijn om avocado voorradig in de vriezer te hebben. Deze kan je goed gebruiken voor bijvoorbeeld smoothies, desserts, voor een saus of guacamole. Dit is een stappenplan voor als je het vruchtvlees van jouw avocado's wilt invriezen.

  1. Snijd de avocado door midden.
  2. Haal de pit eruit.
  3. Doe de avocado helften in vrieszakken.
  4. Gebruik een rietje om het lucht uit de zakken te zuigen.
  5. Maak dicht en vries in.

Because we know what's good