BLOGS & RECEPTEN

blog

Nationale Avocado Dag

Avolovers opgelet, vandaag is het Nationale Avocado Dag! Haal alle rijpe avocado's uit de koelkast en ga aan de slag, klik hier voor 5 top recepten!

Avolovers opgelet, vandaag is het Nationale Avocado Dag! Dit is voor zo'n avocado liefhebber als jij natuurlijk hét uitgelezen moment om dit te vieren met heerlijke avocadorecepten. Haal alle rijpe avocado's uit de koelkast en ga aan de slag, hier volgen 5 top recepten!

1. No bake avocado cheesecake
Bij een feestje hoort taart! Daarom kon dit recept niet in ons lijstje ontbreken. Leuk weetje, deze taart is lekker, smeuïg en gezond. Je maakt hem met onder andere cashewnoten, dadels en kokosyoghurt. De perfecte taart om een feestdag te starten.
No bake avocado cheesecake

2. Eiersalade met avocado en truffel
Als jij net zo'n fan bent van truffel als van avocado is dit misschien wel jouw nieuwe lievelings spread. Eet hem op brood, bij de borrel of vul je avocado ermee voor een koolhydraatarme snack!

eiersalade met avocado en truffel

3. Summer rolls met avocado en rode kool
Dat er in avocado veel waardevolle voedingstoffen zit wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat rode kool bomvol vitamine C (zelfs meer dan een sinaasappel) zit? En wist je ook dat als je avocado met rode kool combineert de voedingsstoffen in beide producten elkaar helpen om beter opgenomen te worden door je lichaam? Naast deze wetenschap zijn deze summer rolls ook nog eens de bom omdat ze super lekker zijn. Genoeg redenen dus om ze te maken!

Summer rolls met avocado

4. Avocado pannenkoeken
Nog zo'n lekker ontbijt! Een variant op de klassieke American Pancakes.
Deze pannenkoeken maak je met onder andere avocado, havermout en (plantaardige)melk. Tip: je kan ze ook perfect meenemen voor onderweg als snack.

Avocado pannenkoeken

5. Pastasalade met avocado en pesto
Een grote kom, gevuld met pastasalade, dat is iets waar je de meeste gezinnen in Nederland in de zomer blij mee maakt. Dol op salade caprese?
Dan vind je deze versie met mozzarella bolletjes, cherry tomaatjes, pesto en avocado vast ook heerlijk!

pastasalade avocado pesto

Trek gekregen en nu geen avocado's in huis? Bestel ze snel!

Because we know what's good