DIY avocado-olie – YourAvojoy

BLOGS & RECEPTEN

blog

DIY avocado-olie

IT’S DIY TIME!

Zie hier, een recept voor je eigen homemade avocado-olie! Deze DIY-olie bevat een hoog gehalte aan essentiële vetten die zeer gunstig zijn voor de voeding en hydratatie van de huid. Door de regeneratieve en beschermende eigenschappen is dit de ideale plantaardige olie voor de behandeling van een droge huid en schrale handen. LET’S GO!

  1. Prak de avocado's tot een gladde pasta. Het gebruik van een mixer of foodprocessor wordt hierbij aanbevolen, omdat de pasta zo glad mogelijk moet zijn. Met twee avocado’s maak je ongeveer 25 ml olie. Wil je meer? Verhoog dan simpelweg de hoeveelheid avocado's. Dit is namelijk het enige ingrediënt in avocado-olie. Dus hoe meer avocado’s, hoe meer olie!
  1. Spreidt de gepureerde avocado in een dunne laag uit op een bakplaat. Het is belangrijk dat het een dunne laag wordt, want dan droogt het sneller uit en dit vergemakkelijkt de extractie.
  1. Verwarm je oven voor op 50 graden en plaats de bakplaat in het midden bovenaan zodat de lucht hier omheen kan circuleren. Door de lage temperatuur droogt de avocado uit, maar hij gaart niet. Laat het ongeveer 5 uur in de oven staan.

 

  1. Zorg ervoor dat je het droogproces in de gaten houdt. Zodra de laag avocado bruin is geworden, haal je de bakplaat uit de oven. Schraap met behulp van een spatel de gedroogde avocado van de bakplaat af. Als de avocado op sommige plekjes nog groen is, kun je het mengsel opnieuw uitsmeren en het nogmaals laten uitdrogen tot de gehele pasta een bruine kleur heeft.
  1. Als de avocadopasta helemaal opgedroogd is, verplaats je het naar een schone doek, zodat je het er doorheen kunt persen. Deze doek kan gemaakt zijn van mousseline, wit gaas of iets vergelijkbaars. Draai de doek aan het open uiteinde en knijp in de avocado. Er ontstaan druppels olie. Vang deze in een flesje of een bakje. Het op deze manier extraheren van de olie vergt wel wat kracht, maar het is enorm effectief!

Lang genieten en enorm veelzijdig in gebruik!

#avocadoolie #olie #avocado #youravojoy