Diner
Gebakken zalm met avocado salsa
4 personen
10-15 minuten
Ingrediënten
- 4 verse zalmmoten
- 1 el paprikapoeder
- versgemalen peper en zout
- 2 el zonnebloemolie
- 1 Your Avojoy avocado
- 1 rode ui
- 1 gele paprika
- 2 tros tomaten
- Sap van een hele limoen
Benodigdheden keukenpapier, koekenpan, snijplank en mes
Bereidingswijze 1. Dep de zalmmoten droog met keukenpapier. Smeer ze in met de paprikapoeder, peper, zout en zonnebloemolie.
2. Bak de zalmmoten in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak ongeveer 2-3 minuten per kant. Het ligt aan de dikte van de moten hoelang je ze ongeveer moet bakken.
3. Halveer ondertussen de avocado, haal de pit eruit en snijd blokjes in de schil. Schep met een lepel de blokjes in een mengkom. Snipper de rode ui, snijd de gele paprika in blokjes. Halveer de tomaten, ontdoe van het vruchtvlees en snijd in kleine stukjes. Meng dit allemaal met een snuf zout en het sap van de limoen in de mengkom.
4. Serveer de gebakken zalmmoten met de salsa en eventueel gekookte rijst of gebakken aardappeltjes.