Holy guacamoly! – YourAvojoy

BLOGS & RECEPTEN

Snacks

Holy guacamoly!

Holy guacamoly!

Wat mag er niet ontbreken op een goede Tex Mex avond? Juist! Guacamole van dé lekkerste avocado's! Een lekkere, dikke laag over een berg nachos. Wij zijn er dol op! Deze populaire dipsaus vindt zijn oorsprong in Mexico. De Azteken noemde het ook wel ahuaca-mulli, wat letterlijk avocadosaus betekent. In Mexico wordt het overal bij geserveerd en zijn ze dol op de groene dipsaus. Dit enthousiasme is overgewaaid naar het Westen. Bedrijven zien hun kans schoon om kant -en klare, houdbare guacamole te verkopen. Dit is echter niet te vergelijken met de traditionele guacamole, zoals deze bedoeld is. Daarom vind je hierbij het meest traditionele guacamole recept, waar zelfs de Mexicanen hun vingers bij aflikken!


Mexicaanse guacamole

Wat heb je nodig?

  • 2 rijpe Your Avojoy avocado’s
  • Een halve rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tomaat
  • Een halve rode peper
  • Limoen
  • Snufje zout en peper

 

Stap 1: snij de ingrediënten fijn

Kies een scherp mes en snijd de ui, knoflook, rode peper en de tomaat in hele kleine stukjes. Je hebt het beste eindresultaat wanneer er geen harde stukken meer in zitten.

Stap 2: schil de avocado’s

Halveer de avocado, draai de helften in tegengestelde richting los en wip de pit eruit met een lepel. Maak voorzichtig sneden in de avocado tot aan de binnenkant van de schil en verwijder het vruchtvlees met een lepel. Gooi het in de kom waarin je het straks wilt serveren en prak het met een vork fijn.

Stap 3: meng het geheel

Voeg de rode ui, knoflook en stukjes tomaat toe en pers een kwart schijfje limoen uit. Roer alles door elkaar en maak het af met een snufje peper en zout.

Stap 4: serveren

Gebruik de guacamole als dipsaus voor tortillachips, toast of stokbrood. Guacamole is ook lekker bij Mexicaanse wraps. Disfrute de su comida! Oftewel, eetsmakelijk ;)

Kies jouw box met de lekkerste avocado's en laat deze thuis bezorgen!