Kipburger met avocado en Sriracha aioli – YourAvojoy

BLOGS & RECEPTEN

Recept

Kipburger met avocado en Sriracha aioli

4 personen 
20-25 minuten 

Ingrediënten 

  • 4 brioche Buns of hamburgerbroodjes 
  • 350 g kipgehakt 
  • 1 knoflookteen
  • 1 bosui 
  • Rasp van een halve limoen 
  • 2 el paneermeel 
  • Versgemalen peper en zout 
  • 4 el mayonaise 
  • 1 el sriracha 
  • Sap van een halve limoen 
  • 2 rijpe avocado’s

Benodigdheden 
Rasp, snijplank en mes, mengkom, grillpan 

Bereidingswijze 
  1. Bak de broodjes af zo nodig zoals op de verpakking vermeld staat. 
  2. Doe de kipgehakt in een kom. Pel de knoflookteen en rasp de helft van de teen boven het kipgehakt. Snijd de bosui in dunne ringen. Voeg dit toe. Rasp ook de halve limoen boven het gehakt. Meng met het paneermeel, versgemalen peper en zout. Vorm 4 burgers van het mengsel. 
  3. Bak de burgers in een grillpan op middelhoog vuur voor ongeveer 10 minuten per kant. 
  4. Rasp ondertussen de andere helft van de knoflookteen en doe dit in een kommetje. Doe hier de mayonaise, sriracha en het sap van de halve limoen bij. Meng tot een egale saus. 
  5. Snijd de avocado’s doormidden, ontdoe van de pit, snijd in met een mes in dunne reepjes. Scoop met een lepel de halve avocado’s op een snijplank en veeg uit tot een waaier. 
  6. Halveer de broodjes, beleg met de Sriracha aioli, kipburger en een ‘avocadowaaier’ per burger. Serveer direct. 
Tip: Extra groen erop? Doe er een blaadje sla op of ga eens voor verse koriander tussen je burger. Lekker fris!