Pasta met avocadosaus, bieslook en gerookte zalm – YourAvojoy

BLOGS & RECEPTEN

Diner

Pasta met avocadosaus, bieslook en gerookte zalm

4 personen 
20-25 minuten 

Ingrediënten 

  • 300 g gedroogde pasta naar keuze 
  • 2 rijpe avocado’s 
  • 1 knoflookteen
  • 5 g verse basilicum 
  • 5 g verse bieslook + extra voor de garnering 
  • Sap van een halve citroen 
  • 50 ml olijfolie 
  • Versgemalen peper en zout 
  • 100 g cherrytomaatjes 
  • 200 g gerookte zalm 
Benodigdheden 
Keukenmachine of staafmixer met maatbeker, snijplank en mes, pan 

Bereidingswijze 
  1. Kook de pasta in ruim water met zout zoals op de verpakking vermeld staat. 
  2. Pak de keukenmachine. Halveer de avocado’s, ontdoe van de pit en de schil. Pel de knoflookteen. Doe de avocado met de knoflookteen, basilicum, bieslook, sap van de halve citroen, olijfolie en versgemalen peper en zout in de keukenmachine. Meng tot er een gladde saus ontstaat. 
  3. Halveer de cherry tomaatjes. Snijd de gerookte zalm in reepjes. Houd wat tomaatjes en zalmreepjes apart voor de garnering. Snijd de extra bieslook in ringen. 
  4. Giet de pasta af en meng in de pan met de avocadosaus, de cherry tomaatjes en gerookte zalm reepjes. Serveer meteen en garneer met de extra tomaatjes, zalmreepjes en bieslook. 
Tip: Laat de gerookte zalm weg als je een keer vegan wilt eten!