Spaghetti met romige avocadosaus – YourAvojoy

BLOGS & RECEPTEN

Diner

Spaghetti met romige avocadosaus

4 personen
20 minuten

Vandaag is het #NationalSpaghettiDay! Na een lange werkdag ben je vast opzoek naar een makkelijk maar toch verrukkelijk recept. Voor onze avolovers hebben we een heerlijk spaghetti gerecht. Kies jij voor een spaghetti met romige avocadosaus vanavond?

Ingrediënten:

  • 300 g gedroogde spaghetti
  • 1 sjalot
  • 2 knoflooktenen
  • 2 Your Avojoy avocado's
  • 15 g versie basilicum
  • 2 handjes walnoten
  • Een flinke scheut olijfolie
  • Sap van een halve citroen
  • 2 el sojacuisine
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld staat.
  2. Pak een grote maatbeker, pel de sjalot, snijd deze in vieren en pers de knoflook.
  3. Pel de avocado's en doe deze in de maatbeker met de knoflook, sjalot en basilicum, een half handje walnoten, een flinke scheut olijfolie, het sap van de halve citroen en de sojacuisine. Breng het op smaak met peper en zout. Blender alles fijn met een staafmixer tot een mooie gladde saus.
  4. Doe de rest van de walnoten in een koekenpan en rooster deze kort op hoog vuur.
  5. Giet de spaghetti af en doe deze in een grote pan samen met de saus. Bak de saus ongeveer 3 minuten mee zodat deze ook warm is.
  6. Doe de spaghetti in diepe borden en verkruimel de walnoten grof over de spaghetti.

Eet smakelijk!