Sushibowl met avocadoroos – YourAvojoy

BLOGS & RECEPTEN

Diner

Sushibowl met avocadoroos

4 personen 
20-25 minuten 

Ingrediënten 

  • 300 g quinoa 
  • Een halve komkommer
  • 200 g surimi sticks 
  • 4 el mirin (Japanse rijstwijn) 
  • 4 el sojasaus 
  • 1 limoen 
  • 100 g geraspte wortel 
  • 100 g geraspte biet 
  • 2 rijpe avocado’s 
  • Geroosterde zwarte sesamzaad

Benodigdheden 
Pan, snijplank en mes 

Bereidingswijze 
  1. Kook de quinoa zoals op de verpakking vermeld staat. 
  2. Snijd de komkommer door de helft en ontdoe van de zaadlijst. Snijd de komkommer in dunne reepjes. Snijd de surimi sticks ook in reepjes. 
  3. Verdeel de gekookte quinoa over 4 kommen en laat afkoelen. 
  4. Meng ondertussen de mirin met de sojasaus en 1 el limoensap in een bakje. Snijd de rest van de limoen in partjes. 
  5. Verdeel de surimi, komkommer, geraspte wortel en geraspte biet aan de rand van de quinoa in de kommen. 
  6. Snijd de avocado’s doormidden, ontdoe van de pit, snijd in met een mes in dunne reepjes. Scoop met een lepel de halve avocado’s op een snijplank en veeg uit tot een staande waaier. Draai de waaier naar binnen zodat het een roos wordt. Leg in het midden van elke kom een ‘avocadoroos’.
  7. Garneer met geroosterde zwarte sesamzaad en serveer met de saus en en limoenpartjes. 
Tip: Kook de quinoa in groentebouillon voor extra smaak!