Diner
Zoete aardappelcurry met boerenkool
4 personen
25-30 minuten
Ingrediënten
- 300 g rijst
- 400 g zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 1 knoflookteen, fijn gesneden
- 5 cm gember, geraspt
- 4 el rode currypasta
- 300 g gewassen en gesneden boerenkool
- 400 ml kokosmelk
- 2 el ketjap manis
- 1 rode paprika
- 2 Your Avojoy avocado's
- Verse koriander
- 2 limoenen, in partjes gesneden
Benodigdheden
Pan, snijplank en mes
Bereidingswijze
1. Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
2. Kook in een andere pan de zoete aardappelblokjes in ruim water en een snuf zout voor 5 minuten.
3. Pak ondertussen een diepe wokpan, laat deze warm worden en bak de knoflook, gember en currypasta hier kort in. Voeg vervolgens de boerenkool toe. Bak de boerenkool ongeveer 3 minuten mee tot hij iets geslonken is.
4. Giet de zoete aardappel af. Voeg de zoete aardappel, kokosmelk en ketjap manis toe aan de wokpan. Zet het vuur laag.
5. Snijd de rode paprika in reepjes, snijd de limoenen in partjes halveer de avocado's, pel ze en snijd blokjes.
6. Verdeel de rijst over 4 borden. Doe hetzelfde met de curry, top de bordjes af met de avocado blokjes, reepjes paprika, verse koriander en de limoen partjes.